Veel gestelde vragen

Betaling geschiedt bij particulieren via onze mobiele betaalterminal (Bancontact, Visa, Mastercard, American Express, V Pay, Discover Network, Union Pay, Google of Apple Pay). BTW plichtigen hebben ook de mogelijkheid om achteraf te betalen via Bancontact, PayPal of overschrijving. Cash betalingen of cheques zijn niet mogelijk.

In overleg met u, maken wij een afspraak wanneer het u het beste schikt. Een afspraak maken is dus uiteraard ook mogelijk in het weekenn, op feestdagen en ‘s avonds. Wij werken normaliter tot 21.00 uur in de avond. Uitloop is mogelijk. Hiervoor worden geen extra kosten aangerekend.

Ja, Het is mogelijk om een afspraak te verzetten, of af te zeggen. Doet u dit wel zo vroeg mogelijk, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Natuurlijk brengen wij geen kosten in rekening voor het verzetten, of afzeggen van een afspraak.

Het verliezen van data gebeurt vaker en sneller dan u denkt. Het kan gebeuren door het falen van hardware, maken van menselijke fouten of door een virus. Bedrijven die hun data verliezen leiden veel schade, veel bedrijven komen hier niet meer bovenop en gaan binnen 6 maanden failliet.

Ja, je kunt het oude apparaat gratis meegeven. Het retour nemen van een oud apparaat kan niet ongedaan gemaakt worden.

Werken voor een bedrijf vereist een andere aanpak + meer ervaring omdat het complexer, risicovoller werk is. De uurprijs is afhankelijk van het soort werk want er zijn bijkomende verzekeringen & expertises / certificaten nodig om aan de hoogste eisen te kunnen voldoen.

Iedere website is gelinkt aan een domeinnaam, bijvoorbeeld it360.be. Aan de hand van deze domeinnaam kunnen bezoekers uw site vinden op het web. Een domeinnaam kan de naam zijn van een firma, een vereniging, van jezelf, enz. ... Enige voorwaarde hiervoor is dat de naam nog niet geregistreerd is door iemand anders, want iedere domeinnaam is uniek. Een domeinregistratie geldt voor min. 1 jaar. Een domeinnaam heeft ook een extensie, de zogenaamde TLD (Top Level Domain) die meestal verwijst naar een land. In het algemeen is dit .be, maar andere vaak voorkomende domeinextensies zijn .nl, .fr, .com, .de, .es en .co.uk.

Je hebt hosting nodig wanneer je een website wilt gaan opzetten of wilt e-mailen met een eigen domeinnaam. Door het uploaden (versturen van bestanden naar onze server) van je website naar je hosting pakket wordt je website bereikbaar voor iedereen. Wanneer je een eigen domeinnaam hebt waarmee je wilt e-mailen heb je ook hosting nodig. E-mails die naar jouw e-mailadres worden verzonden, worden opgeslagen op je hosting pakket.

Websites worden pas toegankelijk via internet als ze ergens zijn opgeslagen. Vergelijk het bijvoorbeeld met een bestand op uw eigen computer. Wanneer u een brief schrijft in Microsoft Word moet u deze opslaan om hem later nog eens na te kunnen lezen. Met een website werkt het precies hetzelfde. Alleen wordt een site niet opgeslagen op uw eigen computer, maar op onze servers die webruimte (webhosting, hosting) aanbieden. Webhosting is dus het herbergen van websites op krachtige servers, zodanig dat deze websites en ook hun volledig e-mail verkeer 24/7 aan het internet zijn verbonden.

Een website is opgebouwd uit scripts die de werking van je website bepalen. Ook de extensies die je hebt geinstalleerd bestaan uit scripts. Deze scripts kunnen een beveiligingslek bevatten. Als hackers op de hoogte zijn van het lek, kunnen ze via Google zoeken naar websites met dat lek. Via zo’n lek kunnen hackers bij de bestanden en database van je website en deze wijzigen. Ze kunnen bij (vertrouwelijke) gegevens, namens jouw grote hoeveelheden spam versturen of schadelijke software installeren op je website. Als een hacker bijvoorbeeld schadelijke software installeert op jouw website is het mogelijk dat de computer van een bezoeker hiermee besmet raakt.

Daarom is het van groot belang dat websites altijd geüpdatet worden naar de nieuwste, veilige versie van hun CMS en dat dit ook voor alle extensies en plugins wordt gedaan.

Input/Output Operations Per Second, Vaak word er gesproken over SAS schijven, SSD want deze zijn snel, maar vaak is ook niet goed bekent wat het nu allemaal doet. De reden van SAS of SSD schijven is puur en alleen performance. In dit opzicht word er dan vaak naar SATA verwezen voor lange termijn opslag omdat dit één van de traagste vormen van opslag is. Performance dien je te meten en zo min mogelijk in te schatten. Bijvoorbeeld, je kan nog zulke goede hardware neerzetten (RAM, CPU, enz) maar wanneer de IO’s Per Second (IOPS) niet volstaan kan je wel stoppen.

Maar wat zijn IOPS? IOPS zijn het aantal “lees/schrijf” acties welke uitgevoerd kunnen worden op de storage van een omgeving. Neem een bestand van 16MB, als de block-size van een disk 64kb is zijn hier meerdere IOPS voor nodig om deze op te halen. Hoe sneller deze IOPS elkaar opvolgen hoe sneller het bestand is geopend.

SAS harde schijven draaien op een hoger toerental dan de SATA harde schijven. Een SATA harde schijf draait op 7200 rpm en een SAS harde schijf draait op 10.000 of 15.000 rpm. Hierdoor is SAS kwalitatief beter en veel sneller, maar SATA heeft lagere kosten en kan meer data bevatten dan een SAS-harde schijf.